Ajudes rehabilitació façanes barcelona

Convocatòria d’ajuts a la rehabilitació 2015 Barcelona

Ajuts per a la rehabilitació d’edificis

Prorrogats per al 2015

La convocatòria s’ha prorrogat per al 2015, atès l’increment d’expedients presentats al 2014 i l’interès generat pels ciutadans i el sector de la rehabilitació.

Incorpora novetats importants per millorar i ampliar els programes d’ajuts, com la simplificació dels tràmits i la unificació i augment dels percentatges de les subvencions.

Les obres de rehabilitació que es poden acollir a aquesta convocatòria són totes aquelles que afectin a l’edifici. En aquests enllaços trobareu la informació completa de la convocatòria, les especificacions tècniques (annex4) i un fullet informatiu.

El percentatge de la subvenció inclou el pressupost declarat a la llicència d’obres així com també els estudis i treballs tècnics i les taxes i tributs.

 

Ajudes rehabilitació façanes barcelona

Ajudes rehabilitació façanes barcelona

 

Qui i on es poden sol·licitar i tramitar els ajuts?
El president de la comunitat de propietaris, l’administrador o el propietari de l’edifici.

A les Oficines de l’Habitatge de Barcelona on es dóna assessorament i suport tècnic per tal de facilitar el procés. Només per a professionals, a l’Institut Municipal del Paisatge Urbà i la Qualitat de Vida

 

Condicions que cal complir

 • Edificis anteriors a l’any 1981, destinats majoritàriament a habitatge.
 • L’acord de la comunitat de propietaris.
 • No iniciar les obres abans de recollir l’informe tècnic inicial que es lliura amb posterioritat a la formalització de la sol·licitud.
 • Aportar el comunicat d’inici d’obres o llicència d’obres; iniciar-les dins dels 3 mesos des de l’emissió de l’informe tècnic inicial.

 

Els programes i les subvencions
S’han establert uns programes prioritaris que poden arribar a tenir una subvenció de fins el 50% (màxim 60.000€) i són els següents:

 • Rehabilitació energètica: reducció del consum i millora de l’eficiència energètica dels edificis. Les obres que incorporin aquestes millores podran optar a una subvenció del 50%.
  • Façanes, cobertes, mitgeres i celoberts.
  • Terrats verds.
  • Instal·lació d’aigua calenta sanitària mitjançant energia solar.
  • Posada en marxa de plaques solars obsoletes.
  • Aigua directa sanitària.
  • Centralització d’instal·lacions i substitució de serveis de subministrament per altres més eficients.
 • Accessibilitat: instal·lació d’ascensors en edificis que no en tinguin i supressió de barreres arquitectòniques en escales i vestíbuls.
 • Patologies estructurals: obres per a la reparació de patologies estructurals en edificis. Sense límit a l’import de la subvenció.
 • Rehabilitació arquitectònica d’elements comuns. Les obres que no incorporin millores en l’eficiència energètica de l’edifici podran optar a una subvenció del 25% (màxim 60.000€): escales i vestíbuls, celoberts, instal·lacions generals comuns com ara les xarxes: sanitària (renovació dels baixants), d’aigua corrent, elèctrica, de gas; l’endreçament de: antenes, aparells d’aire condicionat, etc.

 

Informació dels ajuts i procés per al tràmit de les subvencions.

 

Addicionalment
La convocatòria específica per als barris de Canyelles i Sud-oest del Besòs resta oberta, podeu consultar el document en aquest enllaç.

0 comentarios

Escribe tu comentario

¿Quieres unirte a la conversación?
Agradecemos tu participación.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *

Puedes usar las siguientes etiquetas y atributos HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>